(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft de laatste jaren sterke posities opgebouwd in de grote opkomende markten Mexico, Nigeria en Vietnam, maar deze komen in 2017 door verschillende oorzaken onder druk te staan. Dit stelden analisten van Berenberg in een sectorrapport over de drankenindustrie van de Duitse bank.

De volumes in Mexico zijn de afgelopen twee jaar met 7 procent gegroeid, maar dat dreigt volgens de marktvorsers volgend jaar terug te vallen naar 3 procent als gevolg van dalend consumentenvertrouwen, de devaluatie van de peso en importrestricties van de nieuwe Amerikaanse regering Trump.

In Nigeria is de winstgevendheid dit jaar al onder druk komen te staan als gevolg van meer vraag naar lager renderende producten in verband met de moeizame economie die voor een groot deel afhankelijk is van olie en als gevolg van de devaluatie van de naira. De analisten verwachten dat deze situatie in 2017 zal aanhouden. Kostenbesparingen zullen de hogere grondstofprijzen niet geheel kunnen compenseren, verwachten de marktvorsers, die een negatief effect op de marges van 315 basispunten voorzien.

De dubbelcijferige groei in de hoog renderende Vietnamese markt wordt volgend jaar mogelijk bedreigd door de privatisering van Sabeco, dat met een marktaandeel van circa 40 procent een nog geduchtere concurrent kan worden. De marktvorsers verwachten dat Heineken een bod zal doen op Sabeco, maar het concern kan ook naar AB InBev of Asahi gaan en daarmee in “verkeerde handen” vallen, stellen de analisten van Berenberg in hun rapport.

Het aandeel Heineken sloot donderdag op 70,95 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.