(ABM FN-Dow Jones) Raymond James heeft het advies voor KPN verlaagd van Market Perform naar Underperform met een koersdoel van 2,70 euro. Dit bleek maandag uit een sectorrapport van de Amerikaanse vermogensbeheerder.

Volgens de analisten van Raymond James heeft de top van KPN hard gewerkt aan het vereenvoudigen van de organisatie met als doel het stabiliseren van de winsten. Dit laatste lukte in het derde kwartaal van 2016 op kwartaalbasis, op jaarbasis was er nog altijd een krimp van 7 procent, en moet bij de komende kwartaalcijfers worden bevestigd.

De marktvorsers verwachten dat toekomstige kostenbesparingen door KPN grotendeels zullen worden aangewend om te herinvesteren in de prijsconcurrentie met T-Mobile en Tele2 voor vaste aansluitingen. Ook zal KPN volgens Raymond James geld steken in de concurrentiestrijd met Vodafone-Ziggo op de zakelijke markt. Tot slot zal het Nederlandse telecombedrijf blijven investeren in het eigen netwerk. Eind 2018 wil KPN 750 miljoen euro hebben bespaard, waar dit eind 2016 ongeveer 450 miljoen euro zou moeten zijn.

“Het bedrijfsresultaat [in 2016] zal naar verwachting van hetzelfde niveau zijn als in 2015, ondanks 400 miljoen euro aan gerealiseerde besparingen, en een verlies van slechts 350 miljoen euro aan omzet”, aldus de analisten.

De consensus rekent voor 2017 op een omzetkrimp bij KPN van 1 procent en een stabilisatie in 2018.

Op een rood Damrak leverde het aandeel KPN maandag 1,8 procent in op 2,77 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.