(ABM FN-Dow Jones) RBC Capital heeft het advies voor ING Groep verhoogd van Sector Perform naar Outperform en paste tegelijk het koersdoel aan van 10,50 naar 12,50 euro. Dit maakte de Canadese bank vrijdag bekend.

De analisten voorzien dat aandelen ING een hoger rendement zullen opleveren dan het sectorgemiddelde. Zij wezen daarbij op de sterke basis van de bank in Europa en de leidende positie in Nederland en België. Verder is ING aanwezig in groeimarkten als Polen, Roemenië en Turkije en heeft het belangen in Azië.

Risico’s voor een belegging in ING noemde RBC onder meer nieuwe regelgeving, de blootstelling aan Rusland en Oekraïne en het belang van 13,6 procent in Bank of Bejing. Ook de activiteiten van ING in de olie- en gasmarkt en de mijnbouw vormen volgens de analisten een risico. De Brexit en de aankomende Nederlandse verkiezingen vormen volgens RBC een bron van onzekerheid.

Het aandeel ING Groep sloot donderdag een procent hoger op 11,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.