(ABM FN-Dow Jones)  De vierdekwartaalcijfers van ABN AMRO zijn beter dan verwacht, mede dankzij meevallende rentebaten en een bemoedigende stijging van de nettorentemarges en kredietvolumes. Dit stelden analisten van Morgan Stanley woensdag in reactie op de jaarcijfers van de bank.

Ook de stijging van de kapitaalbuffer tot 17,0 procent is een meevaller, volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank.

De geschoonde omzet kwam 5 procent hoger uit dan verwacht, wat grotendeels te danken is aan de overige inkomsten, maar voor ongeveer een derde aan meevallende rentebaten. De rentemarge steeg “bemoedigend” van 150 naar 153 basispunten.  

De kosten kwamen echter wel licht hoger uit dan verwacht, mede door aanvullende voorzieningen in het renteswapdossier.

De zeer lage nieuwe voorzieningen voor slechte leningen, dankzij vrijvallende voorzieningen uit de voorgaande jaren, kunnen niet worden doorvertaald naar de toekomst maar de onderliggende trends in de nieuwe kredietvoorzieningen blijven bemoedigend, zowel bij de hypotheken als bij de MKB-leningen en de internationale ECT-kredieten.

Het jaardividend van 0,84 euro per aandeel deed geen wenkbrauwen fronsen. De sterkere opbouw van kapitaal vergroot echter de ruimte om het dividend in de toekomst te verhogen, volgens Morgan Stanley.

De Amerikaanse zakenbank hanteren een Overwogen advies voor ABN AMRO met een koersdoel van 24,90 euro. Het aandeel sloot dinsdag op een vlak Damrak 0,3 procent hoger op 21,71 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.