Delta Lloyd heeft vrijdagochtend bekend gemaakt dat er voor 96,15 procent is ingetekend op de claimemissie van de verzekeraar ter waarde van 650 miljoen euro. Voor de resterende 8,75 miljoen aandelen wordt vrijdag een rump-plaatsing uitgevoerd.

Volgens analist Marcell Houben van SNS Securities betekent de intekening van ruim 96 procent dat de aandeelhouders van de verzekeraar de kapitaalverhoging steunen.

Door de claimemissie verbetert de Solvency II ratio van Delta Lloyd van 131 naar 156 procent, aldus Houben vrijdag in een rapport, en dat is volgens de analist een "comfortabele" ratio. SNS Securities heeft een koopadvies op Delta Lloyd gebaseerd op de verwachting dat de claimemissie de problemen voor de verzekeraar met betrekking tot Solvency zal oplossen, waarna Delta Lloyd weer een solide levensverzekeraar zal zijn op de Nederlandse markt, met een hoge, stabiele dividenduitkering en verder opwaarts potentieel.

Op een groen Damrak noteerde Delta Lloyd halverwege de ochtendhandel fractioneel lager op 4,17 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.