(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het tweede kwartaal in lijn met de verwachtingen gepresteerd, waarbij de vrije kasstroom sterk was. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van het advies- en ingenieursbureau.

De omzet viel volgens De Jong licht lager uit dan werd voorzien, maar op operationeel niveau waren de resultaten conform de verwachting. De autonome omzetgroei van 1 procent viel De Jong wat tegen, na een groei van 3 procent in het eerste kwartaal. De marktvorser merkte op dat Arcadis in Latijns-Amerika minder presteerde, maar dat ook de resultaten uit Europa en Azië wat achterbleven. De autonome groei in Australië was met 20 procent juist “erg sterk”.

In de Amerika’s was er sprake van een goede margeontwikkeling, aldus De Jong, terwijl de marges in Azië-Pacific ietwat tegenvielen. Per saldo bleven de marges in Europa en het Midden-Oosten vrijwel ongewijzigd.

Verder sprak De Jong van een sterke vrije kasstroom, hetgeen de marktvorser boven alles belangrijk vond.

Arcadis stelde donderdag onverminderd van plan te zijn alle Braziliaanse energieactiviteiten in één keer te verkopen. Dit proces zal in de tweede helft van 2018 in gang worden gezet, waarna een desinvestering in 2019 mogelijk plaats kan vinden.

“Met de update over het verkoopproces en meer helderheid over de strategie van CallisonRTKL, blijven we positief over het aandeel [Arcadis]”, zo stelde De Jong.

NIBC handhaafde het koopadvies op Arcadis met een koersdoel van 25,00 euro.

Het aandeel Arcadis koerste donderdagochtend 11,4 procent hoger op 16,18 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.