(ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft over de eerste negen maanden grotendeels conform de verwachtingen gepresteerd. Dit schreef analist Edwin de Jong van NIBC in een reactie op de kwartaalcijfers van de bouwer.

De winstgevendheid van de vastgoedactiviteiten was volgens de analist beter dan verwacht, maar de omzet daalde in het derde kwartaal flink, waar De Jong vooralsnog geen duidelijke verklaring voor heeft.

Ten opzichte van de consensus vielen de prestaties van de bouwactiviteiten iets tegen, vanwege een verlies van 10 miljoen euro in Duitsland uit oudere probleemprojecten. De Jong merkte op dat BAM bij de halfjaarresultaten nog sprak over een verwacht klein verlies in Duitsland in de tweede helft van het jaar. “Dit kan gezien worden als teleurstellend.”

BAM maakte ook bekend dit jaar herstructureringskosten van 30 miljoen euro te verwachten, waar eerder gerekend werd op 20 miljoen euro. Dit was volgens De Jong voornamelijk te wijten aan de Duitse situatie.

Over de ontwikkeling van het werkkapitaal was de marktvorser positief. De Jong heeft naar aanleiding van het handelsbericht geen reden om zijn koopadvies te wijzigen. Het koersdoel staat op 6,50 euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel BAM Groep 0,4 procent lager op 4,12 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.