(ABM FN-Dow Jones) Brunel International heeft ook in het tweede kwartaal de resultaten vermoedelijk zien dalen. Dit verwachten analisten in aanloop naar de cijfers van de specialistische detacheerder.

“We denken dat het tweede kwartaal moeilijk was voor Brunel”, aldus analist Konrad Zomer van ABN AMRO.

Zomer voorziet dat de omzet in het tweede kwartaal met 18 procent daalde van 231 miljoen naar 190 miljoen euro. De EBIT nam met 69 procent af van 10,2 miljoen naar 3,2 miljoen euro. Niet voor niets schreef de analist in mei al dat Brunel op lange termijn zeker interessant is, maar dat beleggers vooralsnog maar beter wat geduld kunnen opbrengen.

De ramingen van KBC Securities zijn nog iets somberder dan die van ABN AMRO. De Belgische broker voorziet een omzetdaling van 17 procent naar 193 miljoen euro en een EBIT van 1,6 miljoen euro, een afname op jaarbasis van 78 procent.

Bij de update over het eerste kwartaal gaf Brunel nog geen concrete outlook voor dit jaar af. Wel zei de onderneming verdere groei in Duitsland te voorzien, terwijl de Nederlandse operaties pas in de tweede helft van het jaar naar verwachting weer terugkeren naar groei. Analist David Vagman van KBC Securities rekent bij de halfjaarcijfers wel op een concrete outlook, zijn collega van ABN AMRO verwacht dat niet.

Vagman mikt op een jaaromzet van 793 miljoen euro met een EBIT van 23 miljoen euro, dalingen ten opzichte van 2016 van respectievelijk 10 en 13 procent. Netto zou Brunel dan 16 miljoen euro verdienen.

Verder zullen analisten benieuwd zijn hoe de zoektocht naar een nieuwe CEO vordert. Zomer verwacht in de laatste maanden van het jaar een aankondiging.

ABN AMRO heeft koopadvies met een koersdoel van 18,00 euro en KBC Securities heeft een Accumuleren advies met een koersdoel van 14,50 euro.

Op een rood Damrak daalde het aandeel Brunel International donderdag 1,6 procent naar 11,98 euro. Vrijdag voorbeurs opent de onderneming de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.