(ABM FN-Dow Jones) De resultaten waarmee Galapagos donderdagavond kwam, waren beter dan verwacht, met name doordat de onderzoeks- en ontwikkelingskosten lager uitvielen. Dit schreef analist Peter Wleford van Jefferies vrijdag in een reactie op de jaarcijfers.

De outlook voor de cashburn die het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische bedrijf afgaf, van 135 miljoen tot 155 miljoen euro, is in lijn met de verwachting van Welford, die op een cashburn van 142 miljoen euro rekent.

Wat volgens de analist verder van belang is, is de start van de Fase 1 studie met een tweetal potentiële behandelingen tegen taaislijmziekte, GLPG2451 en GLPG2222, waarvan de eerste waarschijnlijk goed verdragen wordt, aldus Welford, en het feit dat Galapagos heeft herhaald dat het een studie met een drievoudige behandeling tegen de ziekte hoopt te starten ergens halverwege 2017. Dit noemde Welford een ambitieuze doelstelling.

Jefferies heeft een koopadvies op Galapagos met een koersdoel van 80,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.