(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in het tweede kwartaal van 2017 resultaten behaald die beneden consensus uitkwamen. Dit meldde analist David Vagman van KBC Securities vrijdag in reactie op de kwartaalrapportage van het verlichtingsbedrijf.

Vagman merkte daarbij op dat de segmenten Lamps en Professional ondanks lager dan verwachte omzetcijfers “veerkrachtige” resultaten lieten zien en dat LED “indrukwekkende” omzet- en margeprestaties realiseerde. Het teleurstellende resultaat bij Home is volgens de analist deels het gevolg van investeringen, maar de omzetgroei was daar solide, aldus Vagman.

De marktvorser van KBC Securities vindt uiteindelijk de kwartaalresultaten en de guidance van Philips Lighting positief voor de verwachtingen voor het tweede halfjaar. Vagman voorziet geen opwaartse aanpassing van de consensus voor de winst per aandeel.

Vagman noemde de kwartaalrapportage “een bevestiging van een solide uitvoering [van de strategie] in een uitdagende omgeving”.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Philips Lighting vrijdagochtend 5,5 procent lager op 31,75 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.