(ABM FN-Dow Jones) Resultaten van een Fase 2a studie met een potentiële behandeling tegen de ziekte van Alzheimer moeten voor het Duitse Probiodrug een mijlpaal worden. Dit schreven analisten van de Nieuw-Zeelandse broker Edison Investment Research woensdag in een rapport over het Duitse biotechbedrijf dat aan Euronext Amsterdam genoteerd is.

“De gedifferentieerde aanpak op het gebied van Alzheimer en de waarschijnlijk voldoende gevulde kas met 14,2 miljoen euro zullen tot aan de publicatie van de resultaten de koers van het aandeel ondersteunen”, aldus de analisten, die de Duitse biotechfirma waarderen op 309 miljoen euro of 41,50 euro per aandeel. Voorafgaand aan de eind augustus verschenen halfjaarcijfers werd Probiodrug door de marktvorsers nog gewaardeerd op 303 miljoen euro, of 40,70 euro per aandeel.

De eerste resultaten van de SAPHIR studie met PQ912 worden tegen het eind van het jaar verwacht en de volledige resultaten volgen in 2017. Volgens Edison Investment is de studie relatief kort en hangt de verdere ontwikkeling van PQ912 af van de resultaten. Dit kan leiden tot een Fase2b of zelfs een Fase 3 studie.

“Het zou het beste scenario zijn voor Probiodrug wanneer er in zo’n korte periode een cognitieve verbetering [bij patiënten] wordt waargenomen maar dit is niet per se een voorwaarde om een aantrekkelijke samenwerkingsovereenkomst te sluiten voordat men de laatste onderzoeksfase start”, schreven de analisten. 

Edison Investment verwacht dat PQ912 in 2022 op de markt komt en in 2028 een piekomzet van liefst 6 miljard euro zal behalen.

Eerder vandaag meldde Probiodrug dat PQ912 als potentiële ontstekingsremmer goede bevindingen liet zien in een studie bij muizen. 

Op een verdeeld Damrak noteerde het aandeel Probiodrug woensdag 1,1 procent hoger op 20,38 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.