(ABM FN-Dow Jones) Wessanen rapporteerde dinsdag voorbeurs een zwakker dan verwachte omzet over het vierde kwartaal, vanwege een lager dan verwachte merkgroei en een verdere daling van de omzet van het private label en de distributie-activiteiten. Dit zei analist John David Roeg van NIBC dinsdag in reactie op de resultaten van de producent van biologische en natuurlijke voedingsmiddelen.

Wessanen rapporteerde over het vierde kwartaal een omzet van 152,8 miljoen euro, tegenover een consensus van 159,1 miljoen euro, terwijl Roeg op 156,7 miljoen euro rekende.

Volgens Roeg stellen de resultaten teleur vanwege de tegenvallende merkengroei, terwijl nog onduidelijk is hoeveel de verrassend sterke EBIT-marge profiteerde van de lagere marketinguitgaven. De analist wijst er tevens op dat elke materiële zwakte in het aandeel een kans biedt om in te stappen.

NIBC hanteert een koersdoel van 14,00 euro en een Neutraal advies. Het aandeel Wessanen noteerde dinsdag op een rood Damrak 4,1 procent lager op 15,64 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties