Wolters Kluwer kan mogelijk te maken krijgen met een verzwakking van de onderliggende vraag in bepaalde markten. Dit schreef analist Alastair Reid van Berenberg woensdag in een rapport.

Volgens Reid kan de mindere vraag resulteren in een relatief minder goede prestatie van Wolters Kluwer in de tweede helft van dit jaar vergeleken met 2015 en mogelijk de consensusverwachting voor een autonome groei van 2,5 procent in gevaar brengen.

Berenberg ziet de ontwikkelingen van het Amerikaanse kleinbedrijf en in het bijzonder de NFIB-index als een goede indicator voor de vraag naar accountancy-diensten. De meest recente cijfers van dinsdag wezen evenwel op een lager vertrouwen.

Verder lijkt de hypotheekmarkt in 2016 onder druk te staan, na een groei van liefst 30 procent vorig jaar. Deze markt is belangrijk voor de Risk & Compliance-tak van Wolters Kluwer.

Berenberg handhaafde het Verkopen advies met een koersdoel van 31,00 euro voor Wolters Kluwer. Het aandeel noteerde woensdag op een groen Damrak 0,9 procent hoger op 33,44 euro. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.