(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft zich maandag positiever uitgelaten over ArcelorMittal met een koersdoelverhoging van 4,00 naar 5,10 euro en een advies dat niet langer Sterk Verkopen, maar Verkopen luidt.

Nadat het staalbedrijf zijn balans heeft versterkt via een aandelenuitgifte, is er volgens de marktvorsers sprake van een meer solide organisatie, maar tegelijkertijd bevindt de staalsector zich volgens hen nog steeds in lastig vaarwater.

ArcelorMittal heeft de opbrengst van de emissie gebruikt om schulden af te lossen en is tegelijkertijd bezig met het doorvoeren kostenbesparingen, waarmee de basis voor toekomstige groei volgens de analisten sterker is geworden.

S&P rekent inmiddels op hogere marges dan eerder en daarom zijn de winstverwachtingen voor ArcelorMittal in 2016 en 2017 opgeschaald.

De marktspecialisten wezen echter ook op de tragere groei in China en op de verwatering van de winstgevendheid als gevolg van de aandelenuitgifte eerder dit jaar.

Het aandeel ArcelorMittal sloot vrijdag op 5,65 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.