(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft woensdag het koersdoel voor BAM verhoogd van 4,50 naar 5,20 euro bij handhaving van een Houden advies.

Analist Firdaus Ibrahim heeft op basis van de resultaten van de bouwer over 2016 de taxaties voor de winst per aandeel 2017 neerwaarts bijgesteld van 0,43 euro naar 0,25 euro per aandeel en een nieuwe taxatie van de winst per aandeel voor 2018 van 0,30 euro toegevoegd.

De marktvorser stelde vast dat de nettowinst van BAM van 46,8 miljoen euro in  2016, ondanks een omzetdaling van 6 procent, te danken was aan een margeverbetering bij Civil Engineering en een eenmalige pensioenbate van 41,6 miljoen euro.

Ibrahim voorziet aanhoudend uitdagende marktomstandigheden voor BAM, met de aanstaande Brexit en onzekerheden rondom de komende verkiezingen.

De analist verwacht gezien het 12 procent lagere orderboek een eveneens lagere omzet voor de bouwer in 2017, maar daar staan betere marges tegenover dankzij de selectiviteit bij het aannemen van projecten en door kostenbesparingen.

Het aandeel BAM sloot dinsdag op een groen Damrak 2,9 procent lager op 4,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.