(ABM FN-Dow Jones) tandard & Poor’s Equity Research heeft maandag het koersdoel voor Wereldhave verlaagd van 45,00 naar 42,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist Ahmad Halim wees op de verlaging van het dividend door het vastgoedbedrijf bij de laatste kwartaalcijfers. De verlaging kwam als een teleurstelling, maar de reactie van beleggers was volgens de analist overdreven.

Hij merkte op dat de winst per aandeel weliswaar voldeed aan de consensus, maar onder de eigen verwachting van S&P uitkwam.

De marktvorsers van S&P hebben hun verwachting voor de winst per aandeel in 2018 neerwaarts bijgesteld, vanwege verwachte zwakke rente-inkomsten in Frankrijk en de impact van herontwikkelingen. Halim merkte daarbij op dat de eigen neerwaartse bijstellingen aansluiten bij de guidance van het bedrijf voor een direct resultaat per aandeel van 3,30 tot 3,40 euro in 2018.

Vanwege het attractieve dividendvooruitzicht werd het koopadvies door S&P gehandhaafd.

Op een rode beurs sloot het aandeel Wereldhave vrijdag 11,7 procent lager op 34,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.