S&P Equity Research heeft donderdag het koersdoel voor ASML verhoogd van 80,00 naar 90,00 euro, maar handhaafde desalniettemin de verkoopaanbeveling op de Veldhovense toeleverancier van de halfgeleider industrie.

Analisten van S&P werden na de meevallende kwartaalcijfers van ASML positiever over de winstvooruitzichten van de onderneming. In 2017 zal ASML volgens S&P 4,20 euro per aandeel verdienen, in plaats van de eerder geraamde 4,13 euro. Afgelopen kwartaal bedroeg de winst per aandeel 0,83 euro, waar S&P had gerekend op 0,80 euro. Deze meevaller was volgens S&P te danken aan een beter dan verwachte omzet en brutomarge, vooral dankzij logic, terwijl memory herstelde van de tegenwind in de eerste maanden van dit jaar.

Een minpunt in de cijfers van ASML was volgens S&P de voor het derde kwartaal afgegeven omzetverwachting. Met 1,7 miljard euro ligt de omzetraming iets onder de marktverwachting, aldus de analisten. Daar stond volgens S&P wel tegenover dat de orderinstroom sterk was dankzij orders voor vier nieuwe EUV systemen.

S&P handhaafde de verkoopaanbeveling op ASML, omdat de neerwaartse risico’s voor een eventuele teleurstelling bij EUV volgens de analisten zwaarder wegen dan het opwaarts potentieel op het huidige koersniveau.

Het aandeel ASML sloot woensdag op een groen Damrak krap drie procent hoger op 97,31 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.