(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore rapporteert woensdag nabeurs over 2016 waarschijnlijk een hoger bedrijfsresultaat op een lagere omzet. Dit voorspellen tien door de maritiem dienstverlener zelf vooraf geraadpleegde analisten.

Op basis van de Directional boekhoudmethode, waarbij de inkomsten gespreid worden geboekt, overeenkomstig de echte inkomsten, voorzien de analisten een bedrijfsresultaat (EBITDA) over 2016 van 730 miljoen dollar, tegen 561 miljoen dollar in 2015. De omzet bedraagt naar verwachting 2,1 miljard dollar, versus 2,6 miljard dollar een jaar eerder.

SBM Offshore meldde zelf begin december over het hele boekjaar een bedrijfsresultaat van circa 720 miljoen dollar te verwachten. Eerder rekende het concern nog op een bedrijfsresultaat van 750 miljoen dollar. De oliedienstverlener herhaalde in december zijn omzetverwachting die uitgaat van een omzet van tenminste 2,0 miljard dollar in 2016.

Analist Dirk Verbiesen van KBC meldde onder andere uit te kijken naar een update van de maritiem dienstverlener over de huidige marktomstandigheden en de toekomstige technische capaciteit van het bedrijf.

Daarnaast is de markt benieuwd of vooruitgang is geboekt in Brazilië, sinds de laatste update half december. SBM meldde destijds dat het Braziliaanse parket de afwijzing van de schikkingsovereenkomsten tussen SBM en Petrobras handhaafde.

Verbiesen, die een koopadvies en koersdoel van 17,50 euro hanteert, verwacht dat SBM voor het huidige boekjaar een outlook zal afgeven, waarbij voor de divisie Lease & Operate een bedrijfsresultaat (EBITDA) wordt voorzien van 940 miljoen dollar en een operationeel resultaat (EBIT) van 506 miljoen dollar. Voor de divisie Turnkey voorziet de analist in 2017 een operationeel verlies van 150 miljoen.

Het aandeel SBM Offshore noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,3 procent lager op 14,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.