(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft in 2016, ondanks een aantal eenmalige tegenvallers, afschrijvingen en reorganisatielasten, iets beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelde analist Mick Pickup van Barclays.

Het onderliggende bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op 778 miljoen dollar. “Iets meer dan onze taxaties”, aldus Pickup.

De door SBM Offshore afgegeven outlook van een bedrijfsresultaat van ongeveer 750 miljoen dollar, staat tegenover de door Barclays geraamde 800 miljoen dollar.

Pickup wees er evenwel op dat op basis van het huidige orderboek groei in 2018 en 2019 mag worden verwacht. “Daarin ligt de sleutel voor een investering in SBM”, zo benadrukte de analist. Eind december 2016 stond het orderboek op 17,1 miljard dollar.

Beleggers in SBM Offshore moeten, zo bracht Pickup in herinnering, wel rekening houden met een boete in Brazilië. Buiten dit heeft de oliedienstverlener volgens Barclays een keerpunt in de kasstroom bereikt.

Angst dat SBM Offshore weer gehaast in de “investment mode” terecht komt als de markt aantrekt, is volgens Pickup overtrokken. De analist wees daarvoor op de dividendverhoging en de belofte om ook in de toekomst het dividend te laten stijgen.

“Beleggers kunnen daarom de onderneming waarderen op de orderportefeuille van 17,1 miljard dollar, met een ingebedde EBITDA-marge van meer dan 60 procent en het vooruitzicht van een sterke kasstroom”, concludeerde Pickup.

Barclays hanteert een Overwogen advies voor SBM Offshore met een koersdoel van 16,90 euro. Het aandeel sloot woensdag 1,1 procent lager op 14,31 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.