(ABM FN-Dow Jones) Nadat de beursexperts voor februari somber waren gestemd, keerden zij voor maart terug naar neutraal. Dit bleek maandag uit de maandelijkse enquête van Actiam waaraan ditmaal 61 experts deelnamen.

In februari won de AEX ruim 2 procent, maar dat was wel een stuk minder dan aan begin van de maand.

“Gedurende de maand liep de index in eerste instantie nog flink door, maar aan het eind van de maand stak de rente-angst flink de kop op. De AEX stond halverwege de maand op een winst van 8 procent, maar moest daar uiteindelijk weer 6 procent van inleveren. Eén van de verklaringen voor de scherpe daling was de stijgende rente”, aldus analist Corne van Zeijl, die namens Actiam de maand enquête verzorgt.

Voor maart in het sentiment min of meer neutraal. Van de responderen rekent 36 procent op een stijging en 31 procent op een daling. Ook voor het komende halfjaar zijn verwachtingen redelijk met elkaar in lijn: 28 procent rekent op een stijging in het komend halfjaar en 25 procent op een daling.

Toppers en floppers

Voor maart zien de beursexperts de beste kansen in Ahold Delhaize. Ook indexzwaargewicht Unilever en Royal Dutch Shell werden vaak genoemd.

De experts menen dat beleggers beter weg kunnen blijven bij Adyen. En ook Galapagos is niet geliefd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.