(ABM FN-Dow Jones) De slechte omzetcijfers van Beter Bed Holding in het vierde kwartaal van 2017 waren vooral te wijten aan een leveranciersincident in de Duitstalige landen en sindsdien is verbetering zichtbaar. Dit concludeerde analist John David Roeg van NIBC vrijdag naar aanleiding van de trading update van de beddenverkoper.

Aanhoudende verbetering, en dat is een proces van vermoedelijk enkele kwartalen, zou het aandeel omhoog kunnen helpen, meent de marktvorser.

Het onlangs gereduceerde koersdoel van 17,50 van NIBC voor Beter Bed geeft inmiddels een opwaarts potentieel van circa 35 procent op de huidige “bodemprijs” aldus Roeg. 

De analist merkte verder op dat een waardevergelijking van het aandeel met sectorgenoten op dit moment geen zin heeft vanwege boekhoudperikelen bij concurrent Steinhof en de beperkte zichtbaarheid op de resultaattrend van Beter Bed op korte termijn.

NIBC heeft Beter Bed op de kooplijst staan. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Beter Bed Holding vrijdagochtend 1,1 procent lager op 12,86 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.