(ABM FN-Dow Jones) Société Générale heeft donderdag het advies voor Aegon verlaagd van Kopen naar Houden en verlaagde daarbij het koersdoel van 6,20 naar 5,00 euro.

De analisten menen dat in vergelijking tot Europese verzekeraars het Nederlandse Aegon het meest te vrezen heeft van de duurdere euro.

Dit was aanleiding voor de Franse bank om de winsttaxaties voor Aegon neerwaarts bij te stellen. Wel merkten de analisten op dat het aandeel nog altijd relatief niet duur is, maar dat er een gebrek aan aanjagers op de korte termijn is nu de zorgen over de solvabiliteit van zowel de groep als van de Nederlandse tak zijn weggenomen. Daarbij waarschuwden de analisten ook voor een eventuele aanhoudende ongunstige ontwikkeling van de sterftecijfers in de Verenigde Staten.

Het aandeel Aegon sloot woensdag 0,4 procent hoger op 4,96 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.