(ABM FN-Dow Jones) Société Générale heeft vrijdag het koersdoel voor het aandeel ABN AMRO verhoogd van 23,00 naar 27,00 met handhaving van het koopadvies.

Analisten van Société Générale lieten hun taxaties vrijwel volledig intact, met uitzondering van de provisies voor slechte leningen. Deze werden voor dit jaar en volgend jaar met maar liefst 10 procent verlaagd, hetgeen een positief effect heeft op de operationele winstramingen voor ABN AMRO.

Société Générale stelde vrijdag dat de bank zou moeten kunnen profiteren van een betere kredietwaardigheid, ofschoon het binnen de Benelux onder de nieuwe regelgeving van Basel IV de meeste risico’s loopt. Niettemin is de bank, waarvan de kapitaalpositie momenteel de sterkste in de Benelux is, volgens de analisten in staat de nieuwe regelgeving op te vangen.

Société Générale stelde de taxatie voor de winst per aandeel ABN AMRO voor de periode 2016 tot en met 2018 met 1,5 procent opwaarts bij. Ook de dividendramingen voor 2016, 20167 en 2018 werden door de analisten met gemiddeld 1,5 procent verhoogd.

Het aandeel ABN AMRO noteerde vrijdag op een groen Damrak 2,1 procent hoger op 22,30 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.