(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het vierde kwartaal van 2018 solide gepresteerd, waarbij vooral de sterke kasstroom opviel, net als de daling van de schuld. Dit schreef Kepler Cheuvreux donderdag in reactie op de cijfers van het ingenieursbedrijf.

Kepler wees op de autonome groei van 2 procent die boven verwachting was, de markt rekende namelijk op nulgroei, en de operationele EBITA die met 44 miljoen euro nipt onder de analistenconsensus uitkwam van 45 miljoen euro.

Verder was Kepler tevreden over de daling van de nettoschuld, die nam met 18 procent op jaarbasis af in 2018. Met een schuldratio van 1,7 procent blijft Arcadis ruim onder de convenanten. Ook was de analist te spreken over de ontwikkelingen in Brazilië.

Arcadis gaf donderdag aan dat biogasfabriek ALEN in het vierde kwartaal een licht verlies leed, maar dat dit vermoedelijk in de loop van dit jaar wordt rechtgetrokken. Arcadis verwacht de niet-kernactiviteiten dit jaar af te stoten.

Kepler Cheuvreux houdt vast aan zijn visie op de lange termijn en handhaafde het koopadvies. Het koersdoel blijft staan op 18,00 euro.

Het aandeel Arcadis steeg donderdagochtend liefst 13 procent tot 13,23 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.