(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers heeft in het eerste halfjaar van 2017 sterke resultaten gerealiseerd met een solide verbetering van de marges, terwijl de outlook ietwat wisselvallig lijkt. Dit stelde analist John David Roeg van NIBC donderdag in reactie op de halfjaarcijfers van het veevoerbedrijf. 

Volgens Roeg vielen vooral de brutowinst en het bedrijfsresultaat (EBITDA) hoger uit dan voorzien, geholpen door een sterke vooruitgang in de productmix, betalingen en kosten. 

Wel noemde de analist de outlook voor de rest van 2017 ietwat wisselvallig. ForFarmers verwacht dat de procentuele toename van het resultaat in het tweede halfjaar lager zal liggen dan de stevige stijging in de eerste helft van 2017, mede omdat het overgenomen Vleuten-Steijn een kwartaal minder impact zal hebben. Bovendien zal het volume-effect van de per 1 maart in Nederland ingevoerde fosfaatmaatregelen in de melkveesector naar verwachting groter zal zijn en het herstel in het Verenigd Koninkrijk langer neemt dan verwacht. 

Roeg voorziet weinig opwaarts potentieel voor het aandeel in het licht van het recente sterke koersverloop en de stapsgewijze negatieve omzetontwikkelingen. Bovendien kan het afronden van het aandeleninkoopprogramma van 60 miljoen euro voor wat koersdruk zorgen, zo verwacht de marktvorser. Als gevolg handhaafde NIBC het Neutraal advies op ForFarmers met een koersdoel van 9,10 euro. 

De analist stelde dat een aanjager voor het aandeel enkel een grote overname kan zijn, al is dit deels al verwerkt in de ramingen van Roeg, waardoor een aanpassing van het koersdoel nu niet aan de orde is.

Op een rood Damrak koerste het aandeel ForFarmers donderdagochtend 2,1 procent lager op 10,53 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.