Degroof Petercam handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft in het derde kwartaal solide resultaten geboekt, die in lijn waren met de verwachtingen. Dit stelde analist Vincent Koppmair van Degroof Petercam woensdag in een rapport.

De EPRA-winst per aandeel stabiliseert en daalde nog slechts 2 procent tegen 10 procent in de eerste jaarhelft, gesteund door het inkoopprogramma van eigen aandelen en een betere kostenbeheersing, aldus de analist. 

NSI mikt voor dit jaar nu op een EPRA-winst per aandeel van 1,95 tot 2,05 euro. Een kwartaal eerder werd de outlook ook al verhoogd, toen naar 1,90 tot 2,00 euro, terwijl daarvoor rekening werd gehouden met 1,85 tot 2,00 euro per aandeel.

Die tweede outlookverhoging is een positief signaal, stelde Koppmair. 

Er waren geen herwaarderingen in de portefeuille, maar NSI liet eerder doorschemeren dat andere kantooreigenaren in Nederland positieve herwaarderingen lieten zien. “Dit kan een signaal zijn dat de waardering van de totale portefeuille weliswaar stabiel bleef, maar ook dat de kantoorportefeuille begint te stabiliseren.”

“De toon van het bestuur is positiever. Er wordt zelfs gesproken over aantrekkelijke deals in de markt, dus NSI kan mogelijk ook zijn slag gaan slaan. Het is een positief signaal dat de markt lijkt uit te bodemen en dat waardetoevoegende deals mogelijk op komst zijn. Dit kan de interesse van beleggers in het aandeel weer gaan aanwakkeren”, concludeerde Koppmair. 

Degroof handhaafde het Houden advies op NSI met een koersdoel van 24,00 euro. Het aandeel koerste woensdagochtend 1,5 procent hoger op 20,65 euro.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.