(ABM FN-Dow Jones) De winst van NN Group was lager dan verwacht, maar de solvabiliteit was juist fors beter dan voorzien en dat is het belangrijkste aandachtspunt. Dat stelde analist Cor Kluis van ABN AMRO donderdag in een reactie op de kwartaalcijfers.

De solvabiliteit van NN Group verbeterde in het eerste kwartaal van 199 procent naar 213 procent, wat ruim hoger was dan de stijging tot 205 procent die ABN AMRO vooraf had voorspeld.

De stijging van de solvabiliteit was vooral te danken aan gunstige bewegingen op de obligatiemarkt en de opwaardering van vastgoedbeleggingen, die ook het nettoresultaat met meer dan 200 miljoen euro opstuwden.

Het operationele resultaat was lager dan de consensusverwachting van analisten, onder andere door forse schade van de januaristorm in Nederland.

De analist was verder positief over de extra kostenbesparingen van 50 miljoen euro die de verzekeraar heeft aangekondigd.

ABN AMRO heeft een koopadvies en koersdoel van 42,00 euro.

Het aandeel NN Group opende donderdag bijna 2 procent lager, maar noteerde na circa een kwartier handel ruim twee procent in de plus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.