(ABM FN-Dow Jones) Standard & Poor’s Equity Research heeft zijn advies voor Royal Dutch Shell verhoogd van houden naar kopen, na de sterke derdekwartaalcijfers.

Het ratingbureau verhoogt het koersdoel van 23 naar 25 euro.

Het aandeel is momenteel hoger gewaardeerd, op bijna 15 maal de winst, dan het gemiddelde van 9,5 maal de winst over de afgelopen vijf jaar, maar volgens de analisten is dat gerechtvaardigd, omdat de winst negatief vertekend wordt door de lage olieprijzen.

S&P laat zijn winsttaxatie voor 2016 staan op 1,05 dollar per aandeel maar verhoogt deze voor 2017 van 1,72 dollar naar 1,82 dollar.

De aangepaste winst per aandeel van 0,34 dollar in het derde kwartaal was bijna de helft hoger dan de consensusverwachting die was opgesteld door Capital IQ van 0,23 dollar.

De verrassing was vooral te danken aan het Upstream-segment, dat quitte draaide, waar analisten rekenden op een verlies van 1,4 miljard dollar.

S&P denkt dat Shell goede voortgang heeft geboekt met kostenbesparingen terwijl de kapitaalinvesteringen het doel voor dit jaar hebben behaald. Ook de solide onderliggende kasstroom is geruststellend volgens analist Jia Man Neoh van Standard & Poor’s.

Het aandeel Royal Dutch Shell stond dinsdagmiddag op een grauw en regenachtig Damrak te stralen met een koerswinst van 3,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>