(ABM FN-Dow Jones) Accsys heeft in 2018 een sterke volumegroei van Accoya gerealiseerd, maar er was wel een vertraging in de bouw van een fabriek in Hull. Dit stelde analisten van NIBC maandag in reactie op de cijfers van Accsys.

In het afgelopen jaar realiseerde de producent van verduurzaamd hout een volumegroei van zestien procent, waar NIBC mikte op 13 procent. Het bedrijf boekte een positieve EBITDA, zonder concrete cijfers te noemen. NIBC vermoedt dat Accsys een EBITDA heeft gerealiseerd van 1,1 miljoen euro.

Wel merkten de analisten op dat de bouw van een Tricoya-fabriek in Hull vertraging oploopt, wat betekent dat Accsys nog geen omzet uit de fabriek kan genereren in het boekjaar dat loopt tot 31 maart 2020. Dit effect zal volgens de analisten evenwel worden opgevangen door de productie van een vierde Accoya-fabriek in Arnhem.

Als gevolg blijft het aandeel Accsys koopwaardig, volgens NIBC. Ook het koersdoel werd gehandhaafd op 1,50 euro. Het aandeel koerste maandagochtend 4,1 procent lager op 1,29 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.