Resultaat valt ING tegen.

(ABM FN-Dow Jones) Aegon deed het in de eerste jaarhelft beter dan verwacht met de kapitaalaanwas, maar dit was deels te danken aan eenmalige posten, terwijl het resultaat tegenviel door een last van 400 miljoen euro voor aangepaste aannames voor de levensverzekeringen. Dat concludeerde ING donderdag in een rapport.

Ook de sterker dan verwacht kapitaalbuffer in de Verenigde Staten werd gesteund door eenmalige posten, merkte ING op.

De aangepaste aannames voor sterfte en ziekte zullen “hopelijk” de kapitaalaanwas met 40 miljoen euro laten stijgen, stelde de bank.

De contanten in kas bleven op een hoog niveau, maar ING verwacht geen update over een nieuwe aandeleninkoop in het derde kwartaal. Ook waren er geen aanpassingen in de doelen of de vooruitzichten.

Analist Jason Kalamboussis denkt dat de markt negatief zal reageren op de cijfers. Het aandeel noteerde donderdag 4,5 procent lager.

ING heeft een koopadvies op Aegon met een koersdoel van 6,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.