(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer winst behaald dan voorzien, geholpen door een sterke ontwikkeling van de netto rentebaten en een goede kostenbeheersing. Dit stelde analist Bruce Hamilton van Morgan Stanley maandag in reactie op de kwartaalcijfers van de bank.

De nettowinst van ABN AMRO kwam afgelopen kwartaal uit op 595 miljoen euro. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op een nettowinst van 558 miljoen euro, tegenover 615 miljoen euro een jaar eerder. Volgens Hamilton was de ontwikkeling van de netto rentebaten de bank duidelijk beter dan voorzien, zelfs in het licht van de vergoedingen op de vervroegde aflossing van hypotheken. De winststijging uit de retailtak was volgens ABN AMRO wat aan de zwakke kant, vanwege zwakkere netto rentebaten, al lijkt dit vooral een gevolg van een reallocatie van de portefeuille bij de private bank.

Wel vielen de afschrijvingen volgens de marktvorser hoger uit dan verwacht, waardoor de winst voor belastingen in lijn met consensus waren.

De fully loaded CET1 ratio van ABN AMRO steeg van 16,9 naar 17,5 procent, inclusief de First Time Adoption Impact van IFRS9. Dit was 20 basispunten onder de consensus, zo merkte Hamilton op, en eveneens 20 basispunten lager op kwartaalbasis.

Al met al “solide” resultaten van ABN AMRO, aldus Morgan Stanley.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op ABN AMRO met een koersdoel van 28,50 euro. Het aandeel ABN AMRO koerste maandagochtend kort na opening 3,3 procent lager op 25,46 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.