pizza-boxes-358029_640

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers kunnen inschrijven op de beursgang van Takeaway.com, maar het gaat wel om een speculatieve belegging. Dit concludeerde Theodoor Gilissen Bankiers in een rapport in aanloop naar de IPO van het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl.

“Eindelijk komt er weer eens een bedrijf dat geld ophaalt om te groeien in plaats van aandeelhouders die willen cashen”, aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers.

Hoewel er verkopende aandeelhouders zijn, meent Versteeg dat het toch vooral om de groei gaat. Enerzijds wil Takeaway overnames kunnen doen en anderzijds ook vooral om de “zeer kostbare” marketingcampagne in Duitsland vol te kunnen houden, waar de Nederlandse onderneming de strijd aangaat met twee merken van Delivery Hero. Samen zijn deze twee merken groter dan Takeaway.

“Lukt het niet in Duitsland, dan is de kans groot dat het wordt overgenomen”, zo stelde Versteeg. De topman van Delivery Hero zei begin dit jaar in de Financial Times: “Duitsland is geen groot deel van onze business; het is 16 tot 17 procent. Dat betekent dat ik OK ben als er een bloedbad voor eeuwig en altijd is… We gaan doen wat nodig is om marktleider te blijven.”

Takeaway

In Nederland is Takeaway de marktleider met een EBITDA-marge van 63,5 procent. Een waardering plakken op de beursaspirant is volgens Versteeg niet eenvoudig. Wel meent de analist dat na de emissie de balans van Takeaway is gerepareerd. “Na de emissie ziet het er allemaal weer beter uit met ruim 130 miljoen euro netto in kas.”

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.