(ABM FN-Dow Jones) Advanced Metallurgical Group wordt vermoedelijk hard getroffen door de coronacrisis. Dit verwachten analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers van de specialist in bijzondere metalen, dinsdag nabeurs.

AMG trok in april al de winstverwachting voor 2020 in. AMG stelde dat het door de corona-effecten op klanten momenteel niet mogelijk is om een goede inschatting van de winstgevendheid te kunnen maken.

Het bedrijf rekende bij de presentatie van de jaarcijfers 2019 op 26 februari nog op een verbetering van de winstgevendheid in 2020.

Berenberg verwacht veel tegenwind voor AMG op korte termijn. In maart stelden analisten de ramingen voor de winst per aandeel in 2020 al neerwaarts bij met maar liefst 146 procent. Vooral een terugval in de omzet bij Critical Materials en AMG Technologies zullen volgens de analisten op de resultaten drukken. Berenberg voorziet voor Critical Materials lagere volumes en een daling van de metaalprijzen, maar de daling zal wel minder zijn dan de daling ten tijde van de financiële crisis.  

Dit jaar zal AMG volgens Berenberg een verlies van 1,45 euro per aandeel lijden. Voor 2021 voorzien de analisten weer een kleine winst.

Ook voor AMG Technologies wordt een scherpe terugval van het aantal orders voorzien op korte termijn en uitstel of afstel van bestaande orders.

Berenberg verwacht dat AMG niet door zal gaan met een tweetal projecten in Brazilië, om 200 miljoen dollar aan capex-investeringen te besparen.

De analisten voorzien evenwel geen liquiditeitsproblemen en ook het breken van bankconvenanten lijkt onwaarschijnlijk, vanwege onder meer de lange looptijd van schulden en de volgens ING beschikbare kredietfaciliteit van 170 miljoen dollar.  ING vindt dat de schuldratio’s binnen de perken blijven.

Berenberg heeft een koopadvies op AMG met een koersdoel van 20,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.