(ABM FN-Dow Jones) Theodoor Gilissen Bankiers heeft het advies voor GrandVision verhoogd van Niet Aanbevolen naar Aanbevolen met een koersdoel van 25,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een rapport over de optiekketen.

Analist Joost van Beek merkte daarbij in zijn rapport op dat de koers van het aandeel in 2016 met ongeveer een kwart is gedaald en daarmee ver onder de AMX-index heeft gepresteerd, waarin het aandeel is opgenomen. Bovendien presteerde het fonds onder het gemiddelde van min 9 procent van de sector, aldus Van Beek.

De marktvorser merkte verder op dat GrandVision, ondanks de matige groei in 2016, een “onverkort gunstig” groeiperspectief van plus 10 procent voor de komende jaren heeft. Daarbij noemde hij de toenemende vergrijzing, de stijgende vraag naar zonnebrillen op sterkte en de verdere uitrol van het winkelbestand.

Van Beek voorziet een groei van de nettowinst in de komende jaren van 11 tot 12 procent, exclusief overnames, vanwege schaalvoordelen door bundeling van inkoop en centralisatie van arbeidsintensieve taken zoals het bewerken van de lenzen.

De analist voorziet daarbij goede mogelijkheden voor consolidatie en e-commerce, maar toenemende concurrentie vanuit online aanbieders.

Van Beek vindt de korting van 30 tot 35 procent ten opzichte van sectorgenoten als Fielmann en Luxottica te hoog.

De analist tekende daarbij echter aan dat de vrije verhandelbaarheid van het aandeel beperkt is vanwege het belang van 76,7 procent van HAL in het fonds.

Het aandeel GrandVision sloot maandag 0,1 procent hoger op 20,93 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.