Theodoor Gilissen Bankiers heeft maandag het koersdoel voor ASM International verhoogd van 47,00 naar 50,00 euro met een onveranderd Aanbevolen advies.

Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers voorziet dat de omzet van ASMI in de eerste twee kwartalen van 2016 stabiliseert rond het niveau van het vierde kwartaal van 2015. Dit zou betekenen dat de omzet in de eerste helft van dit jaar circa een vijfde lager ligt dan in de eerste zes maanden van vorig jaar.

Versteeg voorziet voor de tweede helft van dit jaar echter een herstel als chipfabrikanten in 10 nanometer ‘node ‘ investeren en de eerste orders voor 3D NAND (geheugenchip) doorkomen. Dit effect zal volgens de marktvorser doorzetten in 2017.

De afgelopen jaren behaalde ASMI door kostenbesparingen een steeds hogere marge. In 2015 lag de marge met 44,3 procent volgens Versteeg "op het hoogte niveau in jaren". Voor de komende periode verwacht de analist niet veel verdere margeverbetering meer. "Winstgroei komt vooral uit omzetgroei", zo concludeerde Versteeg.

Verder benadrukte Versteeg dat ASMI een "zeer sterke" balans heeft zonder schulden. Afgelopen jaar profiteerde de toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie volgens de analist van een sterke dollar, daar ASMI een groot deel van de kas in dollars aanhoudt. "Dit jaar is dat waarschijnlijk veel minder, wat de daling van de nettowinst in 2016 verklaart", aldus de marktvorser.

Het aandeel ASM International sloot vrijdag op 39,22 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.