(ABM FN-Dow Jones) Theodoor Gilissen Bankiers heeft donderdag het advies voor BE Semiconductor Industries verlaagd van Aanbevolen naar Niet Aanbevolen, maar stelde wel het koersdoel opwaarts bij van 26,00 naar 31,00 euro.

Volgens analist Jos Versteeg is de koers “wel erg ver opgelopen” en aanjagers voor de koers op korte termijn zijn er volgens de analist niet.

De markt voor chipmachines is gezond, aldus de marktvorser, en onderzoeksbureaus verwachten een verdere marktgroei van circa 10 procent, ongeveer gelijk aan de groei in 2016.

Verder ging Versteeg nog in op de onlangs door Besi geplaatste converteerbare obligatie van 125 miljoen euro. “Gezien de reeds sterke kaspositie verwacht Besi waarschijnlijk een overname te doen”, zo meent de analist, die het een goede zet noemde dat de Duivense toeleverancier van de halfgeleiderindustrie nu alvast de financiering regelt.

Besi heeft volgens Versteeg een sterke balans met 132 miljoen nettokas en een solvabiliteit van 73 procent. “Besi is een uitstekend geleid bedrijf met op lange termijn zeer goede groeimogelijkheden”, besloot de analist.

Het aandeel BE Semiconductor Industries won woensdag een half procent en sloot af op 31,58 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.