Theodoor Gilissen Bankiers heeft vrijdag het koersdoel voor DSM verhoogd van 61,00 naar 68,00 euro met een ongewijzigd Aanbevolen advies.

Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen verhoogde het koersdoel mede doordat DSM bij publicatie van de cijfers over het afgelopen kwartaal de winstverwachting voor heel 2016 verhoogde. Het chemieconcern uit Heerlen voorziet nu een groei van het bedrijfsresultaat (EBITDA) in de bandbreedte tussen 10 en 15 procent en een stijging van het rendement op kapitaalsinvesteringen (ROCE) van meer dan 200 basispunten. 

Ook is Van Beek positiever geworden over DSM vanwege de opbrengst van een gedeeltelijke verkoop van 220 miljoen euro van het belang in Patheon bij de beursgang in juli 2016 en de beurswaarde van 1 miljard euro van het resterende belang van 34 procent in Patheon. 

De marktvorser nam in de waardering van DSM alle divisies mee, omdat het concern uit verschillende onderdelen bestaat en een deel van de winst uit joint ventures komt waarvan de winst niet in het bedrijfsresultaat wordt meegenomen. DSM zal de komende jaren via desinvesteringen de waarde van de belangen in joint ventures verzilveren, aldus Van Beek. 

Op een groen Damrak won DSM donderdag 0,5 procent op 62,05 euro.  

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.