(ABM FN-Dow Jones) ING is goed te spreken over de kwartaalcijfers van Arcadis. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de bank.

“Veel beter dan verwacht”, kopte ING.

De operationele EBITA was 20 procent hoger dan de consensus verwachtte, aldus analist Quirijn Mulder, die met zijn taxaties onder de consensus zat.

“De autonome omzetval werd beperkt tot 3 procent en de kosten bleven onder controle.”

Mulder was verder ook goed te spreken over de operationele kasstroom van 165 miljoen euro, na een zwak eerste kwartaal. Toch zit het adviesbureau nog niet op de niveaus van 2019, merkte ING op.

Ook noemde Mulder het goed nieuws dat Arcadis nu weer een CFO heeft. En die brengt ook nog eens veel ervaring met zich mee.

“Al met al een goede set resultaten, en als dit het dieptepunt door corona was, dan is het bedrijf veel veerkrachtiger dan waarvoor werd gevreesd”, schreef Mulder.

ING heeft een koopadvies op Arcadis met een koersdoel van 20,00 euro. Het aandeel staat ook op de favorietenlijst van de bank.

Dinsdag steeg het aandeel Arcadis 15,8 procent naar 18,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.