(ABM FN-Dow Jones) Het zal niet meevallen voor Ahold Delhaize om zijn marge stabiel te houden terwijl het supermarktconcern fors investeert in de Verenigde Staten. Dat stellen analisten van Berenberg in een reactie op de nieuwe strategie.

Analist Dusan Milosavljevic wijst erop dat de onderliggende marge van Ahold Delhaize de afgelopen jaren al daalde, ondanks kostenbesparingen, door oplopende kosten en toenemende concurrentie. Synergievoordelen uit de fusie konden dat opvangen.
 
Maar als die synergievoordelen uitgeput zijn, dan vraagt de analist zich af hoe Ahold Delhaize zijn marges op peil wil houden, terwijl het bedrijf tegelijkertijd fors investeert in zijn prijzen, het ombouwen van winkels en de groei van e-commerce.
 
De analist ziet daarom een risico dat Ahold Delhaize de investeringen zal vertragen om te voorkomen dat de marges inzakken. Maar dan is het gevaar weer dat de doelstellingen van een stijgende vergelijkbare omzet en groeiend marktaandeel niet worden gehaald.
 
Berenberg heeft een verkoopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 18,20 euro.
 
Het aandeel Ahold Delhaize stond dinsdag 1,1 procent hoger op 22,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.