(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Euronext verhoogd van 52,50 naar 59,50 euro, naar aanleiding van de overname van Oslo Børs, maar handhaafde het verkoopadvies voor de Europese beursuitbater. Dat schreef de Zwitserse zakenbank maandag in een rapport.

Door de overname van de Noorse beurs zal de winst dit jaar met 7 procent stijgen en in de twee jaar daarna met 15 tot 16 procent, verwacht analist Michael Werner van UBS.

Toch blijft de analist bij zijn verkoopadvies, omdat hij denkt dat de opwaartse ruimte al meer dan ingeprijsd is in de huidige waardering van het aandeel.

UBS meent dat de groeikansen voor Euronext beperkt zijn, afgezien van overnames, en verwacht de komende kwartalen ook zwakke omzetontwikkeling.

De analist ziet een grote kans dat een paar grote aandeelhouders van Euronext, die banken zijn, hun belangen zullen terugbrengen zodra dat toegestaan is vanaf 20 juni als een lock-up periode afloopt. In 2017 liet zo’n belangenvermindering het aandeel al zo’n 7 procent slechter presteren dan het sectorgemiddelde.

Het aandeel Euronext stond maandag 0,7 procent lager op 63,25 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties