(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Prosus verhoogd van 91,00 naar 93,00 euro, met handhaving van het koopadvies. Dat meldde de zakenbank vrijdag in een rapport.

Analist John Kim denkt dat de markt de belastingvoordelen bij Prosus mogelijk onderschat, en ziet ruimte om het koersdoel van de belangrijkste bezitting, het aandelenbelang in Tencent, te verhogen. Kim wees daarbij op de korting ten opzichte van de koers van het Chinese bedrijf. Deze korting bedroeg sinds de beursnotering gemiddeld 28 procent en dat zou minder kunnen worden, verwacht UBS.

De overige activiteiten op het gebied van e-commerce in opkomende markten zullen nog wel drie jaar verlieslatend zijn, verwacht UBS, gezien de investeringen in maaltijdbezorging.

De winstverwachtingen voor Prosus werden verder neerwaarts bijgesteld na de verlagingen in april, vanwege de impact van de lockdown-beperkingen tegen het coronavirus.

Het aandeel Prosus noteerde vrijdag 1,8 procent hoger op 85,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.