(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag in een vooruitblik op de halfjaarcijfers van de chemiesector de koersdoelen voor AkzoNobel en DSM verhoogd.

Het koersdoel voor AkzoNobel ging van 77,00 naar 93,00 euro en die voor DMS van 125,00 naar 138,00 euro. Beide aandelen staan op de kooplijst van UBS.

De analisten van UBS zijn iets minder pessimistisch dan zij waren na de cijfers over het eerste kwartaal.

In de afgelopen weken werd duidelijk dat de volumes in China vlot zijn hersteld en dat de versoepeling van de coronamaatregelen in juni voor enige verlichting zorgde, vooral in de bouwsector.

Dat was reden voor UBS om de winsttaxaties voor 2020 met 2 procent te verhogen.

Wel waarschuwde de Zwitserse bank ervoor dat de zogeheten exit rates aan het einde van het tweede kwartaal op een trager herstel zullen wijzen. De analisten houden rekening met een verkoopdaling van ongeveer 25 procent in juni. Dat heeft een verlaging van de ramingen voor 2021 van 2 procent tot gevolg.

De taxaties van UBS liggen voor het tweede kwartaal 4 procent onder consensus, maar voor heel 2020 zijn de ramingen van de bank gelijk aan die van de consensus. 

Voor AkzoNobel rekent UBS op een omzet in het tweede kwartaal van 1.940 miljoen euro met een EBITDA van 236 miljoen euro.

Voor DSM is dit 2.163 miljoen en 408 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.