(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Aegon verlaagd van 3,90 naar 3,00 euro en blijft adviseren het aandeel te verkopen, na een evaluatie van Europese verzekeraars. Dat meldde de Zwitserse zakenbank maandag in een sectorrapport. 

Aegon was een van de verzekeraars die minder goed dan gemiddeld presteerde qua aandelenkoers na de laatste kwartaalcijfers, die over het algemeen solide waren voor de sector. 

Aegon liet echter een forse daling zien van de solvabiliteit, net als L&G, waar beleggers ook minder positief over waren. Bij Aegon had dit gevolgen voor het vermogen van het Nederlandse bedrijf om contanten voor dividend naar de holding te sluizen. 

De volatiliteit van de solvabiliteitsratio’s van levensverzekeraars, in combinatie met het lage renteklimaat, wordt mogelijk door beleggers onvoldoende onderkend en zou de perceptie van veerkracht en dividendzekerheid van de sector op de proef kunnen stellen, volgens de analisten van de zakenbank.

Wat dat betreft is Nederland met zijn grote levensverzekeringensector “geen land voor lage rentes”, aldus de analisten.

De analisten zeggen defensief te blijven. Hun voorkeur gaat uit naar Allianz, Baloise en NN Group, die een koopadvies hebben. Over ASR Nederland en Ageas bleven de analisten neutraal. 

Het aandeel Aegon noteerde maandag 0,8 procent hoger op 3,49 euro. ASR Nederland verloor 1,9 procent en NN Group won 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.