(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 91,00 naar 89,00 euro met handhaving van het advies op Neutraal. Dit bleek dinsdag uit een analyse van de zakenbank, nadat AkzoNobel vorige week de jaarresultaten presenteerde.

In die analyse bleek de bank de ramingen voor het operationeel resultaat (EBITDA) met 1 procent en het nettoresultaat met 3 procent voor de jaren 2021 tot en met 2023 heeft verlaagd.

UBS betoogde dat de marges onder druk kunnen komen te staan door kostenstijgingen. Voor 2021 wordt een daling van de marge voor het bedrijfsresultaat (EBIT) van circa 40 basispunten voorzien door hogere grondstofprijzen, die de bank op jaarbasis met ongeveer 15 procent ziet oplopen.

UBS voorziet ook een autonome groei van de omzet met 7 procent en een kostenbesparing van om en nabij de 75 miljoen euro, maar dat is onvoldoende om de hogere grondstofprijzen volledig te compenseren. 

Het aandeel AkzoNobel noteerde dinsdag op een rood Damrak 0,1 procent op 85,54 euro. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties