(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft dinsdag het koersdoel voor Flow Traders verlaagd van 42,50 naar 34,50 euro met een ongewijzigd koopadvies.

De analisten van de Zwitserse bank voorzien lagere handelsvolumes en marges in de wereldwijde markt voor Exchange Traded Products. Voor 2016 verlaagde UBS de winstramingen met 18 procent, voor 2017 met 12 procent en voor 2018 met 9 procent.

Voor het relatief rustige derde kwartaal, zonder gebeurtenissen die veel volatiliteit en dus handel opleverden, rekent de analist op een verhandelde waarde in ETPs door Flow Traders van 135 miljard euro, 5 procent lager dan in het tweede kwartaal. 

UBS rekent verder op een netto-omzet uit handel van 53 miljoen euro en een nettowinst van 18 miljoen euro voor het kwartaal.

De analisten blijven overigens wel uitgaan van een aanhoudend sterke groei van de markt voor ETPs, met gemiddeld 18 procent per jaar. De marktvorsers noemden de huidige koers een goed instapmoment voor de langetermijnbelegger.

Het aandeel Flow Traders noteerde dinsdag op een licht hoger Damrak fractioneel hoger op 28,04 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.