(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor PostNL verlaagd van 3,79 naar 3,75 euro met een handhaving van het Neutraal advies. 

Volgens analisten van de Zwitserse zakenbank presteert het postbedrijf in lijn met de eigen plannen voor zowel dit jaar als de middellange termijn, al liet PostNL wel weten dat een verandering in regelgeving een impact op de resultaten zal hebben. 

UBS ziet een aanhoudende verbetering van het kostenplaatje, gecombineerd met een omzet- en winstgroei bij pakketbezorging. De Zwitserse bank blijft wel bezorgd over de onzekere ontwikkelingen op het gebied van regelgeving. 

De daling van de briefpostvolumes is evenwel de grootste zorg voor PostNL, aldus de marktvorsers. Een lagere krimp van circa 5 procent, tegenover de daling van 10 procent die er momenteel is, zou beleggers iets meer vertrouwen geven richting de toekomst, aldus de analisten. UBS verwacht echter dat deze verbetering niet eerder zal plaatsvinden dan in 2020, tenzij er een verandering zal plaatsvinden in de marktstructuur. 

Verder verlaagde UBS de ramingen voor de winst per aandeel PostNL met 2 tot 3 procent en blijft de Zwitserse bank voor 2017 en 2020 aan de onderkant van de door het postbedrijf afgegeven verwachte contante bedrijfsresultaat (EBIT) mikken. 

PostNL bevestigde bij de laatste kwartaalcijfers de outlook voor 2017 en mikt daarmee nog altijd op het realiseren van een onderliggend contant bedrijfsresultaat tussen de 220 miljoen en 260 miljoen euro. De ambitie voor 2020 bleef staan op 310 miljoen tot 380 miljoen euro.  

Op een groen Damrak koerste het aandeel PostNL dinsdagochtend 1,2 procent lager op 3,62 euro. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties