(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor het aandeel RELX licht verlaagd met handhaving van het advies op Verkopen. Dit bleek vrijdag bij een preview op de trading update van het bedrijf door UBS.

Het nieuwe koersdoel ging van 17,40 Britse pond naar 17,25 pond.

RELX biedt volgende week donderdag met een update over de eerste negen maanden van dit jaar inzicht in de autonome ontwikkeling van de omzet en in hoeverre de vertraging daarin in het eerste halfjaar tijdelijk is.

In de vooruitblik stond UBS stil bij twee divisies van RELX, te weten Scientific, Technical & Medical en Risk & Business Analytics. Bij de eerste tak voorziet de bank een autonome omzetgroei van circa 1 procent, bij RBA verwacht UBS geen verbetering.

De zakenbank merkte vrijdag op dat de koers van het aandeel 4 procent boven de actuele berekening van de zogeheten ‘som-der-delen’ noteert. In de visie van UBS impliceert dit voor de koers van het aandeel een risico aan de onderkant, als het bedrijf geen richtlijn geeft voor de autonome groei van de omzet voor het gehele boekjaar.

Op een rood Damrak noteerde de koers van het aandeel RELX vrijdag 1,4 procent lager op 20,40 euro, in Londen ging er 1,7 procent van de koers af, waarmee de notering uitkwam op 17,62 Britse pond, terwijl de hoofdindex ook daar in de min noteerde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.