(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Unilever verlaagd van 41,00 naar 40,00 euro bij handhaving van het Neutraal advies. Dit meldde analist Pinar Ergun van de Zwitserse bank maandag in een rapport over de jaarcijfers van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern.

De marktvorser merkte daarbij op dat het bedrijf nog niet de juiste balans heeft weten te vinden tussen opkomende en volgroeide markten, tussen focus op prijs of volume en tussen rendement en investeringen.

De analist zei dat het concern de zwakke resultaten in het vierde kwartaal mede heeft te danken aan de reacties van de concurrenten op zijn prijsverhogingen. Ervan uitgaande dat deze situatie voorlopig zo blijft, zijn de taxaties voor de autonome omzetgroei voor 2017 en voor de winst per aandeel voor 2017-2019 verlaagd.

De zwakke volume-ontwikkelingen suggereren volgens de Zwitserse bank dat de focus op prijs te groot is geweest, wat druk zet op volumes en risico geeft voor verlies van marktaandelen.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Unilever 1,1 procent lager op 37,59 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.