Met iets lager koersdoel.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft dinsdag het advies voor Aegon verhoogd van Houden naar Kopen, maar het koersdoel is fractioneel verlaagd van 6,65 naar 6,55 euro. Dit bleek uit een rapport van de Zwitserse bank.

“Het is tijd om van een ‘pull back’ te profiteren”, stelden de analisten.

Aegon zal volgens UBS nog lange tijd doorgaan met het inkopen van eigen aandelen. Vanaf 2025 rekent de bank op 300 miljoen euro aan terugkerende inkoopprogramma’s bij de verzekeraar. En dat levert een hoger rendement op dan Europese sectorgenoten te bieden hebben. Wel zit Aegon hiermee op het niveau van Nederlandse sectorgenoten, merkte UBS op.

Ook is er volgens UBS zicht op een extra aandeleninkoop ter waarde van 100 miljoen euro op korte termijn, met een aankondiging bij de cijfers over het derde kwartaal. Dan zal namelijk het lopende inkoopprogramma van 200 miljoen euro afgerond zijn, denken de analisten.

Verder stelde UBS zich in het rapport de vraag wat Aegon zal doen met het belang in ASR. Dat belang van 30 procent is circa 2,8 miljard euro waard, ongeveer 28 procent van de marktkapitalisatie van Aegon. Maar “een aandeleninkoop gefinancierd door de verkoop van het ASR-belang oogt niet aantrekkelijk”, volgens de analisten.

Het aandeel Aegon noteerde dinsdag 1,1 procent hoger op 5,94 euro.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.