Het is positief dat Kiadis Pharma van de European Medicines Agency (EMA) een uitgebreidere kwalificatie heeft gekregen in de status van weesgeneesmiddel voor ATIR101. Dit schreef KBC Securities donderdag.

Volgens analist Michaël Vlemmix betekent de uitbreiding van de status dat ATIR101 nu ook als weesgeneesmiddel wordt aangemerkt wanneer het wordt toegepast naast hematopoietische stamceltransplantaties, en dat de therapie voor meer mensen beschikbaar komt. “De toekenning van de EMA is meestal alleen voor therapieën tegen levensbedreigende of chronisch slopende ziekten en de bestempeling van weesgeneesmiddel zorgt onder meer voor kostenverlagingen en een tienjarige marktexclusiviteit in Europa”, aldus de analist.

De marktvorser verwachtte dat Kiadis Pharma pas in de tweede helft van dit jaar de toekenning van de EMA zou krijgen. Omdat dit nu sneller is gebeurd, kan ATIR101 mogelijk al volgend jaar op de markt komen, aldus Vlemmix. In april kwam Kiadis Pharma al met positieve zesmaandse resultaten in een Fase 2 studie die eerdere tussentijdse resultaten bevestigden, waardoor een versnelde goedkeuring door de EMA, maar ook in Canada, in toenemende mate waarschijnlijk werd, aldus de marktvorser die zijn koopadvies handhaaft, net als het koersdoel van 17,50 euro.

Kiadis Pharma noteerde donderdag rond het middaguur op een groen Damrak bijna 10 procent hoger op 11,90 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.